תיק נכסים גדול ככל האפשר, הוא השאיפה הטבעית
של משקי בית/חברות או עסקים. במידה רבה, יציבותו ורווחיותו של התיק, מושפעות מרמת הפיזור שלו, כאשר הרכב הנכסים עצמו לעיתים קרובות כולל הן השקעות בשוק הכספים (ני"ע, פיקדונות וחסכונות בבנקים) והן השקעות בשווקים אחרים, ביניהן בשוק הנדל"ן – מה שמקובל להגדיר כנדל"ן מניב.
נדל"ן מניב הוא נכס, אשר בנוסף להיותו בעל ערך הוני מייצר תזרים הכנסות לאורך כל תקופת החזקתו, החל מהטווח הקצר (נקודת רכישתו) ועד לטווח הארוך (נקודת מכירתו) – במילים אחרות –
נדל"ן מניב, הינו נכס נושא תשואה. במסגרת הנדל"ן המניב נכללים דירות/בתי מגורים, מבנים מסחריים, משרדים, אולמות, תחנות דלק, חנויות, חניונים, קניונים, בתי מלון וכו', הן בארץ והן בחו"ל.
תחום זה של נדל"ן מניב, הינו חשוב ביותר, שכן התשואה שהוא מאפשר להשיג היא מן הגבוהות בכלל'
(מדובר על השוואת נכסים עם אותה רמת הסיכון, כאשר יש לציין , שרמת הסיכון של הנדל"ן המניב, היא נמוכה יחסית).
לאחרונה הולכת ומתפתחת מגמה של צבירת נכסים רבים בזמן מועט, וזאת באמצעות שימוש נכון במנוף פיננסי, הניתן ע"י מערכת הבנקים למשכנתאות וחברות הביטוח. למרות שמרנות היתר של המערכת בישראל,
עדיין ניתן ליהנות מאחוזי מימון גבוהים והון העצמי קטן משמעותית מאשר הנדרש קודם.
על אף שההחזר החודשי של המשכנתא ממומן לרוב ע"י דמי שכירות, יש להתייחס בקפדנות יתר לתהליך לקיחת המשכנתא, לתכנן מראש את היחס בין ההכנסות וההוצאות, וזאת על מנת שלא להיקלע ל"משבר המינוף". שימוש נכון ומקצועי בכלי זה, הקרוי משכנתא, יאפשר לנו תוך מספר שנים להפוך לבעלי נכסים לא משועבדים (קרי ללא משכנתא), הנהנים מתזרים הכנסות יציב וגבוה.